Vragen over onderhoudHoe lang heb ik garantie?
Daihatsu garandeert dat een nieuwe Daihatsu vrij is van defecten, fabricagefouten en materiaalfouten (ook met betrekking tot de lak) gedurende een periode van 3 jaar met een maximum van 100.000 kilometer. Verder worden de metalen delen van de carrosserie gegarandeerd op doorroesten van binnenuit gedurende een periode van 8 jaar zonder kilometerbeperking. Voor originele Daihatsu-accessoires geldt een garantieperiode van 3 jaar zonder kilometerbeperking. Voor originele Daihatsu-vervangingsonderdelen is dat 1 jaar zonder kilometerbeperking. Accu's worden tot 1 jaar na aanschaf volledig gegarandeerd.

Kan ik de garantie ook verlengen?
Ja, de garantie op een Daihatsu kan verlengd worden. Kijk hier voor meer informatie over Daihatsu Verlengde Garantie.

Wanneer moet mijn Daihatsu een onderhoudsbeurt krijgen en wat zijn de prijzen hiervan?
De huidige modellen van Daihatsu dienen iedere 12 maanden of 15.000 kilometer (wat eerder komt) een onderhoudsbeurt te krijgen. In het Service & Garantieboekje dat bij de auto is geleverd staat het onderhoudschema beschreven. Wij hanteren geen vaste prijzen voor de onderhoudsbeurten, de prijs verschilt per beurt, per dealer.

Mag ik mijn Daihatsu bij een universeel garagebedrijf aanbieden voor reparatie en/of onderhoud?
Je bent vrij om te kiezen bij welk garagebedrijf je jouw Daihatsu voor onderhoud en reparatie aanbiedt. Echter, op het moment dat je besluit de auto niet bij een officiële Daihatsu-dealer voor onderhoud of reparatie aan te bieden (of bij de aanschaf van een NIET-dealer onderhouden auto), bestaat de mogelijkheid dat er geen gebruik wordt gemaakt van originele onderdelen, gereedschappen en reparatie-instructies. Veder is het mogelijk dat bepaalde kwaliteitsverbeterende maatregelen aan jouw Daihatsu niet worden, of zijn, uitgevoerd. Hieruit voortvloeiende garantie- of coulanceverzoeken kunnen wij niet accepteren en zullen daarom worden afgewezen.

Tevens vervalt het recht om gebruik te kunnen maken van de Daihatsu Mobiliteit Garantie. Alleen wanneer je jouw Daihatsu volgens de fabrieksvoorschriften bij de Daihatsu-dealer wordt onderhouden, kun je je aanmelden voor de Daihatsu Mobiliteit Garantie.